Во склоп на посетата на АП Војводина, претседателот на МХД Недиљко Ромац, заедно со претставници на младинската организација Хрватски Форум, го посети Заводот за култура на Хрватите во Војводина.

Заводот е професионална инситуција во областа на културата на Хрватите од АП Војводина, која на годишно ниво издава сериозна бројка на научни и книжевни публикации, списанија и книги.

На Заводот му честитаме за досегашната импресивна работи и резултати а очекуваме и да бидеме домаќини на некоја идна промоција во Македонија.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial