WWW.CROATICA.MK
Prvi na mreži. Povezani!

Добредојдовте на веб сајтот на МХД – Македонско – хрватско друштво. Следете ги најновите информации и активности поврзани со македонско – хрватското пријателство.

МХД
WWW.ARHIVHR.MK
Prvi online Arhiv Hrvata u Makedoniji

Dobrodošli na našu novu web stranicu.
> O nama
> Kontakt
> Hrvati u Makedoniji
> Hrvatska verzija

Главна цел на здружението е да ги постави на организациона основа проучувањето и развивањето на македонско – хрватските односи, врските помеѓу македонскиот и хрватскиот народ и нивните држави.

ОД СТАТУТОТ НА МХД

ПРИКЛУЧИ СЕ.

Биди дел од МХД – здружение кое веќе две децении активно работи на подобрување на односите помеѓу Македонија и Хрватска, промовирање на хрватската култура и идентитет, подобрување на правната положба на хрватскиот народ во Македонија и македонскиот во Хрватска.

ЕКОЛОШКО – НУРКАЧКИ КЛУБ „ПЕНА“ ПРИ МХД

Во 2017 го основавме и нашиот нуркачко – еколошки клуб „Пена“ кој е во склоп на МХД, а со кој организиравме голем број на активности во Македонија и Хрватска.

2002-2022

MHD: 20 GODINA – KONTINUITET I VIZIJA

ХРВАТСКИ ФОРУМ – ПРВА ИНИЦИЈАТИВА НА МЛАДИ ХРВАТИ И МАКЕДОНЦИ

Со поддршка на МХД, на иницијатива на младите членови, во 2019 година за прв пат беше формирана младинска иницијатива – Хрватски Форум, која претставува единствена организација од ваков тип која обединува Хрвати и Македонци.